Functies - Zoho CRM

Functies - Een overzicht

De functies in Zoho CRM zijn gebaseerd op de Serverloze computing-architectuur. Dit is een uitvoeringsmodel voor cloud computing waarin de cloudprovider de toewijzing van systeemresources dynamisch beheert. Zoho CRM biedt de klant de mogelijkheid om eigen functies te schrijven met Deluge-script en hun code (beschermd binnen Zoho CRM) uit te voeren zonder zich zorgen te maken over de implementatie van de code in servers. Hoewel het "serverloos" wordt genoemd, wordt het serverbeheer automatisch zodanig geregeld dat gebruikers en klanten er niets van merken.

Met Zoho CRM-functies kunt u de gegevens in gerelateerde CRM-modules of toepassingen van derden bijwerken door eenvoudige programmascripts uit te voeren. Stel functies zodanig in dat deze automatisch door het CRM-systeem worden geactiveerd en de CRM-records worden bijgewerkt als de functies voldoen aan bepaalde criteria. Functies stellen u in staat om scripts te programmeren met Deluge-script (mogelijk gemaakt door Zoho Creator) en deze te koppelen aan onder meer workflowregels, aangepaste knoppen, gerelateerde lijsten en schema's.

Zie ook:

Beschikbaarheid

Profielmachtiging vereist: beheerders en gebruikers met de machtiging "Modules aanpassen" en "Beheer workflow" hebben toegang tot deze functie.

Bedrijfsscenario's

• Bedrag van elke deal (status is "gesloten gewonnen") totaliseren naar totale omzet (aangepast veld) voor de gerelateerde account. Als de klant 10 betalingen doet, kunt u de totale omzet bekijken op de pagina Account in plaats van een rapport te maken. Op basis van de totale omzet die klanten genereren kunt u deze indelen in klanten van type A, B en C.
  • Maak een project in Zoho Projects of een toepassing voor projectmanagement van derden wanneer de deal wordt gewonnen en gesloten in CRM. Bekijk ook de projectkoppeling onder een account- of dealrecord om de voortgang van het project te controleren.
  • De adresgegevens van contactpersonen automatisch bijwerken op basis van het postadres van het bovenliggende account.
  • Wanneer de status van de deal "gesloten gewonnen" is, stuurt u de deal en de gerelateerde contact- en accountgegevens naar Zoho Books of boekhoudsoftware van derden. Zodra de status van de factuur is gewijzigd in "betaald" in boekhoudsoftware, wordt de record van de deal direct bijgewerkt in CRM.

Doelgroep

• CRM-beheerders die workflowregels, schema's, gerelateerde lijsten en aangepaste knoppen voor gebruikers instellen.
  • Programmeurs met vaardigheden op het gebied van REST API's en Deluge-script.

Punten van overweging

• De functie mag niet meer dan tweehonderdduizend uitvoeringsregels bevatten.
  • De functie moet binnen een periode van 5 minuten werken.
  • Gebruik waar mogelijk integratietaken.
  • De functie "E-mail verzenden" heeft een limiet van 1000 e-mails per dag.
  • Kies bij het gebruik van de V2 API's van Zoho CRM (die niet beschikbaar zijn in integratietaken) de "Zoho OAuth"-verbinding. Hiermee kunt u limieten voor uw API's opslaan en tegelijkertijd alle functies gebruiken. Meer informatie over verbindingen vindt u hier.
  • Gebruik de serverloze functies om eenvoudig gegevens van/naar CRM te verzenden/pushen.