Asterisk, Avaya of Elastix integreren met Zoho CRM

Voor elk van de PBX-systemen Avaya, Asterisk en Elastix moet u de bijbehorende adapter downloaden en integreren met Zoho CRM. De ondersteunde PBX-systemen zijn: Asterisk 1.4, Avaya en Elastix 1.6.

Systeemvereisten

• Een Linux-besturingssysteem. Zowel uw besturingssysteem als uw PBX-systeem moeten draaien op hetzelfde lokale netwerk.
  • JDK 1.8.x of hoger moet geïnstalleerd zijn in het systeem waarin u de Zoho PhoneBridge-adapter gaat installeren.

Asterisk downloaden en integreren met Zoho CRM

Asterisk downloaden en configureren voor Zoho PhoneBridge

1. Ga naar Setup > Channels Telephony.
  2. Kies op de pagina Zoho PhoneBridgeAsterisk als telefoonprovider in de vervolgkeuzelijst.
  3. Klik om de Asterisk 1.4-adapter te downloaden in het gedeelte Download PBX Adapter.
  4. Pak het .zip-bestand uit en sla het op in het apparaat waarop u de PBX-adapter wilt uitvoeren.
  5. Bewerk het bestand "Zoho/ztiadapter/conf/zti.properties" en configureer het PhoneBridge Token.
  6. Bewerk het bestand "Zoho/ztiadapter/teleadapters/asterisk14/conf/asterisk14.properties" en configureer de PBX-details.
  7. Voer de opdracht nohup sh run.sh & uit in de directory zoho/ztiadapter/bin.
    Uw Zoho PhoneBridge-service voor Asterisk wordt gestart.

Avaya downloaden en integreren met Zoho CRM

Avaya downloaden en configureren voor Zoho PhoneBridge

1. Ga naar Setup > Channels Telephony.
  2. Kies op de pagina Zoho PhoneBridgeAvaya als telefoonprovider in de vervolgkeuzelijst.
  3. Klik om de Avaya-adapter te downloaden in het gedeelte Download PBX Adapter.
  4. Pak het .zip-bestand uit en sla het op in het apparaat waarop u de PBX-adapter wilt uitvoeren.
  5. Download het bestand jtapi-sdk-5.2.0.454.zip van de Avaya-site.
    URL: http://www.devconnectprogram.com/fileMedia/download/e826f3e3-c48c-4cd5-b07e-d7e5df2c0e8a
    Houd er rekening mee dat u moet zijn aangemeld bij Avaya DevConnect om het bestand te downloaden.
  6. Pak dit zip-bestand uit en kopieer het bestand jtapi-sdk-5.2.0.454/lib/ecsjtapia.jar naar de map "Zoho/ztiadapter/teleadapters/avaya/lib/".
  7. Bewerk het bestand "Zoho/ztiadapter/conf/zti.properties" en configureer het PhoneBridge Token. Zie ook PhoneBridge-token genereren (dit gegenereerde token moet worden geconfigureerd in de variabele 'authtoken' in dit eigenschappenbestand.)
  8. Bewerk het bestand "Zoho/ztiadapter/teleadapters/avaya/conf/avaya.properties" en configureer de PBX-gegevens. (U moet het IP-adres van de Avaya AES-server, de AES-gebruikersnaam en het AES-wachtwoord opgeven voor de variabelen avaya.server, avaya.manager.username en avaya.manager.password in dit eigenschappenbestand.)
  9. Ga vanaf de opdrachtprompt of console naar de directory zoho/ztiadapter/bin. Controleer of het bestand run.sh beschikbaar is in de directory.
  10. Voer nohup sh run.sh en de opdracht uit in de directory zoho/ztiadapter/bin uit om de adapter te starten. Uw Zoho PhoneBridge-service voor Avaya wordt gestart.

Elastix downloaden en integreren met Zoho CRM

Elastix downloaden en configureren voor Zoho PhoneBridge

1. Ga naar Setup > Channels Telephony.
  2. Kies op de pagina Zoho PhoneBridgeElastix als telefoonprovider in de vervolgkeuzelijst.
  3. Klik om de Elastix 1.6-adapter te downloaden in het gedeelte Download PBX Adapter.
  4. Pak het .zip-bestand uit en sla het op in het apparaat waarop u de PBX-adapter wilt uitvoeren.
  5. Bewerk het bestand "Zoho/ztiadapter/conf/zti.properties" en configureer het PhoneBridge Token.
  6. Bewerk het bestand "Zoho/ztiadapter/teleadapters/elastix16/conf/elastix16.properties" en configureer de PBX-details.
  7. Voer de opdracht nohup sh run.sh & uit in de directory zoho/ztiadapter/bin.
    Uw Zoho PhoneBridge-service voor Elastix wordt gestart.

Een PhoneBridge Group maken

Als u Zaho PhoneBridge voor uw organisatie wilt implementeren, moet u de Zoho PhoneBridge-groepen maken en gebruikers aan de groepen toevoegen. Voor elk PBX-systeem moet een aparte groep worden gemaakt. Elke groep moet worden gekoppeld aan een gebruiker, die de groepsidentificatiegebruiker wordt voor die specifieke Zoho PhoneBridge-groep.

Indelingen voor PBX-kiescodes

Scenario 1

Als u '1000' moet kiezen voordat u interlokale gesprekken voert en '9' voordat u lokale gesprekken voert, moet u de volgende PBX-kiescode invoeren: LONGDIS:1000;LOCAL:9

Scenario 2

U hebt salesgroepen ingedeeld per regio (Europa, Afrika, enz.). Het nummer dat moet worden gekozen voordat u belt naar Europa is 1500 en voor Afrika is het 00. De PBX-kiescode moet als volgt worden opgegeven: EUROPE:1500;AFRICA:00

Let op:

• De waarde voor DESTINATION is alleen bedoeld als referentie voor de gebruiker en kan een willekeurige tekst bevatten.

Een Zoho PhoneBridge-groep maken

1. Meld u aan bij Zoho CRM met beheerdersrechten.
  2. Ga naar Setup > Channels Telephony.
  3. Kies op de pagina Zoho PhoneBridge de gewenste telefoonprovider (avaya, asterisk of elastix) en klik op Continue.
  4. Voer op de pagina Set up Zoho PhoneBridge Groups de gegevens in. (Zie de onderstaande tabel).
  5. Klik op Opslaan.

Belangrijke opmerkingen

• U moet voor elk PBX-systeem een afzonderlijke Zoho PhoneBridge-groep maken.
  • U kunt een willekeurig aantal Zoho PhoneBridge-groepen maken in uw CRM-account.
  • De groepsidentificatiegebruiker kan een Standard-gebruiker zijn of een gebruiker met beheerdersrechten.

Zoho heeft standaardvelden gedefinieerd voor Zoho PhoneBridge (lokale PBX)

VeldenGegevensVeldtype
PhoneBridge NameVoer een naam in voor de Zoho PhoneBridge-groepTekstvak
Group Identification UserKies een gebruiker uit de lijst.Keuzelijst
Associate CRM GroupKies een bestaande CRM-groep die u wilt koppelen aan de Zoho PhoneBridge-groep. Alle gebruikers van de geselecteerde CRM-groep met een ingeschakelde Zoho PhoneBridge-licentie, maken deel uit van de Zoho PhoneBridge-groep.

Opmerking: De functie voor het maken van CRM-groepen is alleen beschikbaar in de Enterprise-versie. Voor Professional- en Free-versies wordt de veldwaarde weergegeven als "None".

Keuzelijst
PBX TypeSelecteer het type PBX-systeem in de lijst. De ondersteunde PBX-systemen zijn: Asterisk 1.6, Avaya en Elastix 1.4.Keuzelijst
PBX DialcodeGeef de PBX-kiescode op voor het PBX-systeem.
Dit is het kengetal dat wordt toegevoegd aan een telefoonnummer bij het voeren van uitgaande gesprekken. Het te volgen patroon is DESTINATION:CODE. Zie voor voorbeelden Indelingen voor PBX-kiescodes.
Tekstvak
User NameKies een gebruiker om toe te voegen aan de Zoho PhoneBridge-groep. U kunt extra gebruikers toevoegen door te klikken op Add Group Users.Keuzelijst
User ExtensionGeef het PBX-toestelnummer van de gebruiker op.Tekstvak
Set as Default?Schakel dit veld in als het PBX-toestelnummer van de gebruiker moet worden beschouwd als het standaardnummer voor uitgaande oproepen. Dit is handig wanneer een gebruiker deel uitmaakt van meer dan één Zoho PhoneBridge-groep.

Voorbeeld:
Gebruiker 1 maakt deel uit van twee PhoneBridge-groepen X en Y, en de toestelnummers die zijn opgegeven in de PhoneBridge-groepen voor de gebruiker zijn respectievelijk '1234' en '5678'. Als alle uitgaande oproepen moeten worden gedaan vanaf het toestelnummer '1234', wordt het veld Set as Default? aangevinkt bij het toestelnummer van gebruiker 1 in de PhoneBridge-groep X.
Selectievakje
Default Dialcode

Kies een standaard kiescode voor uitgaande oproepen. In deze lijst worden de opties weergegeven die zijn opgegeven in het veld PBX-kiescode. De gekozen optie wordt vooraf gekozen bij het telefoonnummer van de contactpersoon voordat deze belt vanuit Zoho CRM.

• Als 'NOPREFIX' wordt gekozen, wordt het telefoonnummer gekozen zoals opgegeven in de record van de contactpersoon.
  • Als 'None' is geselecteerd, kunt u de PBX-kiescode kiezen voordat u de uitgaande oproep plaatst. Er verschijnt een pop-upvenster met beschikbare opties.
Keuzelijst

FAQ

1. Welke PBX-systemen worden ondersteund door Zoho PhoneBridge?

2. Waarom kan ik het PhoneBridge-token niet genereren?

3. Kan ik de groepsidentificatiegebruiker zijn voor meer dan één PhoneBridge-groep?