Zoho Phonebridge gebruiken

Werken met Telefonie

Gesprekken voeren

Uitgaande oproepen kunnen worden gedaan vanuit records die beschikbaar zijn in de modulen Leads, Contactpersonen en Accounts in Zoho CRM. Als u Ringio hebt geconfigureerd, is de optie voor het gebruik van het toetsenblok, het dempen en de wachtstand niet beschikbaar.

Een uitgaand gesprek starten

1. Klik op het tabbladModule.
  2. Klik op een record in de lijst.
  3. Klik op de pagina Recorddetails op het pictogram Telefoon naast het telefoonnummer.
    De oproep wordt gestart met een pop-upscherm met een visitekaartje van de record.

Opties

Oproepherinnering

Een herinnering ontvangen aan het te voeren gesprek. Druk met iets bezig? Een e-mail aan het opstellen, in gesprek of bezig met een ander gesprek dat een paar minuten uitloopt? Stel de herinnering uit en bel later.

Visitekaartjeweergave

Bekijk snel de essentiële details die zijn opgehaald uit de weergave met het visitekaartje van de record.

Gespreksbeschrijving en follow-upactiviteit

Voer een gespreksbeschrijving in tijdens het gesprek en ook nadat u hebt opgehangen. De ingevoerde beschrijving wordt automatisch bijgewerkt in het veld Beschrijving van het gesprek of in het gedeelte Oproepinformatie in de module Activiteiten. Voeg ook een follow-uptaak toe, maak een gebeurtenis of bel direct na het gesprek en wijs deze toe aan de salesvertegenwoordiger.

Oproepen registreren

Na een inkomende en uitgaande oproep worden deze automatisch geregistreerd.

Voor Avaya, Elastix en Asterisk

Let op:

• Als een gebruiker deel uitmaakt van slechts één Zoho PhoneBridge-groep en de optie 'NO PREFIX' is gekozen, wordt het pop-upvenster Bellen niet weergegeven voordat de uitgaande oproep wordt geplaatst. Het nummer van het contact/de lead wordt direct gekozen.
    In het pop-upvenster Bellen worden de volgende velden weergegeven:
VeldenBeschrijving
Toestelcode

In dit veld wordt het PBX-toestelnummer van de gebruiker weergegeven waarmee de uitgaande oproep wordt geplaatst.

Als een gebruiker deel uitmaakt van meer dan één PhoneBridge-groep:

• Een van de toestelnummers van de gebruiker kan worden ingesteld als het standaardtoestelnummer in een van de PhoneBridge-groepen waarvan de gebruiker deel uitmaakt.
  • Alle uitgaande oproepen worden vanaf dit toestelnummer gedaan.
  • In dit geval wordt in het veld Toestelcode alleen het standaardtoestelnummer weergegeven.
  • Als geen van de toestelnummers van de gebruiker als standaard is ingesteld, wordt in het veld Toestelcode een keuzelijst weergegeven met de beschikbare toestelnummers van de gebruiker. De gebruiker kan een van de nummers kiezen waarmee de uitgaande oproep wordt geplaatst.
Kiescode

In dit veld wordt de code weergegeven die wordt gekozen vóór het uitgaande nummer.

• Als in het gedeelte Gebruikers en toestellen een standaardkiescode is gekozen voor een gebruiker, wordt in het veld Kiescode de gekozen standaardcode weergegeven.
  • Als de optie 'Geen' is gekozen als standaardkiescode van een gebruiker, wordt in dit veld een keuzelijst weergegeven met de beschikbare PBX-kiescodes. Voordat de gebruiker een uitgaande oproep plaatst, kan deze het prefix kiezen dat moet worden gekozen vóór het telefoonnummer van de contactpersoon/lead.
  • Als de optie 'NO PREFIX' is gekozen voor de standaardkiescode, wordt het nummer van de contactpersoon/lead gekozen zoals opgegeven op de pagina met recordgegevens.
PBX-typeIn dit veld wordt het PBX-type weergegeven waarmee de uitgaande oproep wordt geplaatst.
TelefoonIn dit veld wordt het telefoonnummer van de contactpersoon/lead weergegeven.

Oproepen ontvangen

Wanneer u oproepen ontvangt, haalt Zoho CRM de gegevens op over de klant die belt en worden de gegevens van het visitekaartje van de record weergegeven.

Opties

Visitekaartjeweergave

Bekijk snel de essentiële details die zijn opgehaald uit de weergave met het visitekaartje van de record. In het geval van bellers van wie u geen gegevens hebt in de CRM-database, kunt u ze altijd toevoegen als contactpersoon na het gesprek.

Gespreksbeschrijving en follow-upactiviteit

Voer een gespreksbeschrijving in tijdens het gesprek en ook nadat u hebt opgehangen. De ingevoerde beschrijving wordt automatisch bijgewerkt in het veld Beschrijving van het gesprek of in het gedeelte Oproepinformatie in de module Activiteiten. Voeg ook een follow-uptaak toe, maak een gebeurtenis of bel direct na het gesprek en wijs deze toe aan de salesvertegenwoordiger.

Oproepen registreren

Alle inkomende en uitgaande oproepen worden automatisch geregistreerd in de module Activiteiten.

Oproeplogboeken weergeven

1. Klik op de module Activities.
  2. Selecteer de lijstweergave All Calls.
  3. Klik op de gewenste record om de gespreksdetails weer te geven.