Webtabbladen

Webtabbladen beheren

Met webtabbladen kunt u webpagina's, zoals aankondigingen voor het hele bedrijf, webtoepassingen, etc. in Zoho CRM openen. Alle Zoho CRM-gebruikers in de organisatie kunnen deze webtabbladen bekijken. U kunt ook uw eigen toepassingen creëren met Zoho Creator en deze in Zoho CRM openen. De functie webtabbladen is standaard alleen beschikbaar voor gebruikers met beheerdersrechten. U kunt deze functie echter ook voor andere gebruikers activeren. Zie ook de functie Webtabbladen activeren

Beschikbaarheid

Machtiging profiel vereist: gebruikers met de machtiging Zoho CRM aanpassen hebben toegang tot deze functie.

Webtabbladen activeren

Met de functie Webtabbladen kunt u webtabbladen creëren en toegang krijgen tot webtoepassingen of toepassingen van Zoho Creator. Standaard kunnen alleen gebruikers met beheerdersrechten webtabbladen creëren, bewerken of verwijderen. U kunt deze functie echter ook voor andere gebruikers activeren.

Webtabbladen voor gebruikers activeren

1. Meld u met beheerdersrechten aan bij Zoho CRM.
  2. Ga naar Instellingen > Gebruikers en beheer > Beveiligingscontrole > Profielen.
  3. Klik op de pagina Profielen op het profiel waarvoor u toegang wilt verlenen.
  4. Klik op de pagina Profielgegevens op Bewerken.
  5. Schakel het selectievakje Zoho CRM aanpassen in onder Beheerdersmachtigingen.
  6. Klik op Opslaan.
 Webtabblad creëren

Webtabbladen creëren

Standaard kunnen alleen gebruikers met beheerdersrechten webtabbladen creëren. Gebruikers met de machtiging Zoho CRM aanpassen hebben echter ook toegang tot de functie webtabbladen. U kunt maximaal 25 tabbladen creëren, elk met een unieke naam.

Webtabbladen creëren

1. Ga naar Instellingen> Aanpassen > Modules en velden > Webtabbladen.
  2. Klik op de pagina Webtabbladen op Webtabblad creëren.
  3. Voer de naam van het webtabblad in het vak Naam tabblad in.
  4. Voer de URL in het vak Link in.
  5. Selecteer de profielen in de lijst om toegang te krijgen tot het webtabblad.
  6. Klik op Opslaan.

Let op:

• De webtabbladen die u creëert, worden niet aan andere modules in Zoho CRM gekoppeld.
    Als u een webtabblad verwijdert, heeft dit geen invloed op de gegevens in andere modules.
  • U kunt geen tabbladen creëren met dezelfde naam als die van bestaande modules in Zoho CRM (bijv. Leads, Prospects, Rapporten, etc.).
  • Mogelijk kunt u bepaalde webpagina's van derden niet toevoegen aan het webtabblad. Deze websites beperken hun content binnen andere websites om clickjacking-aanvallen te voorkomen. Ze gebruiken de HTTP-antwoordheader X-Frame-optie om aan te geven of een browser een pagina in een iframe mag weergeven.

Toegang verkrijgen tot Zoho Creator-toepassingen in Zoho CRM

Met de functie Webtabbladen hebt u toegang tot toepassingen die zijn ontworpen met Zoho Creator in uw Zoho CRM-account. U kunt bijvoorbeeld een toepassing creëren waarin de belangrijkste aankondigingen of de laatste gebeurtenissen binnen uw organisatie worden weergegeven, of formulieren creëren die de verkoopcommissie berekenen en de reiskosten en het marketingbudget bijhouden. Om toegang te krijgen tot Creator-toepassingen in Zoho CRM, moet u eerst een toepassing creëren met behulp van Zoho Creator. Vervolgens kunt u webtabbladen creëren met de koppeling voor de Creator-toepassing.

Deel 1 - Zie de Help van Zoho Creator voor het creëren van toepassingen met Zoho Creator

Deel 2 - Webtabbladen creëren met de Creator-toepassingslink

1. Ga naar Instellingen> Aanpassen > Modules en velden > Webtabbladen.
  2. Klik op de pagina Webtabbladen op Webtabblad creëren.
  3. Klik op (Kies een formulier uit de Zoho Creator-link) om een toepassing te kiezen in Zoho Creator.
  4. Klik op de pagina Details van ontwikkelaar op de gewenste toepassing. De naam van de toepassing/het formulier wordt automatisch beschikbaar in het veld Naam tabblad.
  5. Selecteer de profielen in de lijst om toegang te krijgen tot het webtabblad.
  6. Klik op Opslaan.
    De toepassing is in CRM toegankelijk als een nieuw tabblad.
 Een webtabblad verwijderen

Webtabbladen verwijderen

Als beheerder kunt u ongewenste webtabbladen die niet meer worden gebruikt verwijderen en nieuwe creëren om toegang te krijgen tot verschillende Creator-toepassingen in Zoho CRM.

Webtabbladen verwijderen

1. Ga naar Instellingen> Aanpassen > Modules en velden > Webtabbladen.
  2. Klik op de pagina Webtabbladen op het pictogram Verwijderen bij het webtabblad dat u wilt verwijderen.
  3. Klik in het bevestigingsvenster op Verwijderen.

Let op:

• Andere gebruikers kunnen webtabbladen alleen verwijderen als de machtiging Zoho CRM Aanpassen is ingeschakeld.