Sectie over gegevensprivacy

De details van een record zijn beschikbaar in twee secties: Info en Timeline. Wanneer u GDPR Compliance inschakelt in uw Zoho CRM-account, kunt u een andere sectie bekijken, namelijk Data Privacy. Deze sectie bevat de volgende details:

Gegevensbron weergeven

Informatie over betrokkenen kan vanuit meerdere bronnen, zoals webformulieren, in Zoho CRM worden geplaatst door het importeren van API's en integraties van derden. Gegevensbron biedt informatie over de manier waarop de record is gemaakt en wanneer deze voor het laatst is bijgewerkt. Naast deze informatie zijn er ook aanvullende gegevens beschikbaar, zoals vermeld in de onderstaande tabel.

Bron (functie)Gegevens bijhoudenGegevens laatste bijwerksessieBron (functie)Gegevens bijhoudenGegevens laatste bijwerksessie
Zoho Finance SuitePortalnaam-Google Agenda synchroniserenAgenda, account-id of e-mail-
Zoho DeskPortalnaam, afdelingPortalnaam, afdelingOffice 365-agenda synchroniserenAccount-id of e-mail-
Zoho SurveyEnquêtenaam, afdelingEnquêtenaam, afdelingAPIServicenaamServicenaam
Zoho Projects-taken/-notitiesPortalnaam, projectnaam-Aangepaste functiesServicenaamServicenaam
Zoho CalendarMapnaam, account-id of e-mail-Social mediaNetwerknaam, created_type-
BCC-dropboxVerzendadresNiet weergegevenMS OutlookServicenaam-
E-mailparserVerzendadres, parsernaamNiet weergegevenZoho SalesIQPortalnaam, schermnaamPortalnaam, schermnaam
E-mailworkflowWorkflownaam, workflow-idNiet weergegevenWebformulierenWebsite (zoals sulekha.com), IP-adres, formuliernaam (zoals OPPO)Niet weergegeven
ImporterenBestandsnaamBestandsnaamCampagneCampagnenaamCampagnenaam
Migratie - Het oude systeem van de gebruiker (bijv. Salesforce, Pipedrive)Bestandsnaam, account-id, IP-adresNiet weergegevenWorkflowServicenaam (workflow)-
Google-contactpersoonMap met contactpersonen, account-id. of e-mailMap met contactpersonen, account-id. of e-mailGoogle AdsWebsite (zoals sulekha.com), IP-adres, formuliernaam (zoals OPPO)Niet weergegeven
Office 365-contactpersoonAccount-id of e-mailAccount-id of e-mail---

Gegevensbron weergeven

1. Klik op de record van de betrokkene in uw CRM-account om deze te openen.
    De record bevindt zich in de module voor leads, contactpersonen of leveranciers, of in een andere aangepaste module waarvoor naleving van de AVG is ingeschakeld.
  2. Klik op Data Privacy.
    Onder de sectie Gegevensbron worden de details weergegeven van de manier waarop de record is gemaakt en hoe deze voor het laatst is bijgewerkt.

Persoonlijke velden weergeven

De sectie over gegevensprivacy van een record bevat ook gegevens over de persoonlijke velden. Hier wordt aangegeven hoeveel velden respectievelijk als Sensitive en Normal (gevoelige en 'normale' informatie) zijn gemarkeerd.

Persoonlijke velden weergeven

1. Klik op de record van de betrokkene in uw CRM-account om deze te openen.
    De record bevindt zich in de module voor leads, contactpersonen of leveranciers, of in een andere aangepaste module waarvoor naleving van de AVG is ingeschakeld.
  2. Klik op Data Privacy.
    In het gedeelte Personal Data is informatie over het aantal gevoelige en normale velden beschikbaar.
  3. Plaats de cursor op het getal om de velden met de waarden voor de geselecteerde record weer te geven.

Grondslagen voor gegevensverwerking beheren

De kernprincipes van AVG zijn gericht op het wettelijk verzamelen en verwerken van klantgegevens. Standaard is de grondslag voor gegevensverwerking voor alle records in de modules voor leads, contactpersonen en leveranciers ingesteld op Not Applicable wanneer u naleving van AVG inschakelt via Setup > Users and Control > Compliance Settings. Zodra deze optie wordt ingeschakeld, heeft elke record een sectie over gegevensprivacy met de gegevens van de grondslag voor gegevensverwerking. U kunt dit naar eigen inzicht en op basis van uw businesscases wijzigen.

Persoonlijke velden beheren vanaf de pagina Modules

1. Klik op de record van de betrokkene in uw CRM-account om deze te openen.
    De record bevindt zich in de module voor leads, contactpersonen of leveranciers, of in een andere aangepaste module waarvoor naleving van de AVG is ingeschakeld.
  2. Klik op Data Privacy.
  3. Schakel de optie Data Processing Basis in.
  4. Selecteer de juiste wettelijke grondslag in de vervolgkeuzelijst.
  5. Voer in het pop-upvenster de opmerkingen naar wens in en klik op Save.