CRM - Help

Aangepaste galerijfuncties

Zoho CRM biedt u de volgende kant-en-klare aangepaste functies in de Galerij:

• Aggregeer potentieel bedrag naar rekening
  • Massaal bijwerken van onderliggende contactpersonen
  • Projecten maken voor gesloten potentiële klanten

U kunt galerij-functies koppelen aan workflow-regels met behulp van minimale configuratie en Deluge Script-vaardigheden. Zie ook Deluge Script - Referentiegids.

Doelgroep

• CRM-gebruikers met workflow-machtigingen beheren
  • Programmeurs met basiskennis van Deluge Script

Beschikbaarheid

Vereiste profielmachtiging: Gebruikers met de machtiging Beheer Workflows hebben toegang tot deze functie.

Aangepaste functies uit galerij gebruiken

Het gebruik van aangepaste functies via galerij omvat de volgende stappen:

• Aangepaste functie koppelen aan een workflow-regel.
  • Integratie van aangepaste functie testen.

Een aangepaste galerijfunctie koppelen aan een workflow-regel

1. Ga naar Instellingen > Automatisering > Workflow-automatisering > Aangepaste functies.
  2. Klik op de pagina Aangepaste workflow-functies op Aangepaste functie configureren.
  3. Klik op de pagina Aangepaste functie configureren op de koppeling Galerij.
    Aangepaste functie
  4. Verplaats de muisaanwijzer op de pagina Galerij naar de aangepaste functie en klik op Configureren.
  5. Voer de volgende stappen uit in het pop-upvenster Aangepaste functie configureren:
    • Selecteer de module die u wilt koppelen.
    • Wijs onder de sectie Argumenttoewijzing het argument met de veldnaam toe in de CRM-module.
    • Klik op Opslaan.
      U kunt nu de aangepaste galerijfunctie koppelen aan de workflow-regel.
  6. Klik op de pagina Workflow-regel op Opslaan.
    Uw galerijfunctie is nu gekoppeld aan een workflow-regel. Wanneer de workflow-regel wordt geactiveerd, wordt de galerijfunctie automatisch uitgevoerd.

De integratie van de aangepaste functie testen

1. Voeg testgegevens toe in CRM volgens de criteria van uw workflow-regel.
  2. Controleer in uw app de gegevens die u van Zoho CRM ontvangt via een aangepaste functie.
  3. Als er een fout is of gegevens niet overeenkomen, wijzigt u uw aangepaste functiecode in Zoho CRM.
  4. Ga door met deze test totdat u de vereiste gegevens van Zoho CRM naar uw app hebt overgedragen.

Belangrijke opmerkingen

• U kunt maximaal 6 aangepaste functies (1 directe actie en 5 op tijd gebaseerde acties) per workflow-regel koppelen.
  • U kunt gegevens van maximaal 10 CRM-velden overbrengen vanuit Zoho CRM naar apps van derden met behulp van een aangepaste functie.
  • U kunt gegevens van andere apps ophalen naar Zoho CRM met behulp van de aangepaste functie.
  • U moet het API-ticket regelmatig bijwerken in overeenstemming met de beperkingen in apps van derden.
  • U ontvangt geen e-mailmelding als de integratie van aangepaste functies is gestopt vanwege een probleem in een API van derden.
  • Als er een fout optreedt in het proces, stuurt de aangepaste functie eerst een melding, waarna het Zoho CRM-systeem na 15 minuten een tweede melding stuurt. Daarna verzendt het systeem geen meldingen voor die specifieke workflow-activering.
  • Als u het maximumaantal per dag overschrijdt, verzendt het systeem geen resterende meldingen over aangepaste functies naar apps van derden en wordt de fout gemeld aan de beheerder.
  • Zoho CRM verzendt de gegevens in de volgende standaardindeling (voor de velden Datum en Datum Tijd) naar apps van derden:
    • Datum: jjjj-MM-dd
    • Datum Tijd: jjjj-MM-dd uu:mm