CRM - Help

Escalatieregels voor cases instellen

Het kan dus gebeuren dat een geval niet wordt afgehandeld door de persoon aan wie het is toegewezen. Met de functie ‘Escalatie case’ kunt u een regel configureren waarmee de casus kan worden geëscaleerd naar andere leden in de operationele hiërarchie. U kunt de escalatieregels voor cases gebruiken om de criteria in te stellen, afhankelijk van de distributieregels van een bedrijf.

Let op:

• U kunt slechts één escalatieregel tegelijk activeren.
  • Als een nieuwe regel is ingesteld als actief, wordt de bestaande actieve regel gedeactiveerd.

Beschikbaarheid

Vereiste profielmachtiging: Gebruikers met de machtiging ‘Case-escalatie configureren’ in hun profiel hebben toegang tot deze functie.

De escalatieregel voor cases instellen

• De escalatieplanner inschakelen
  • Case-escalatieregel instellen
  • Regelitem maken
  • Definieer escalatieactie voor het regelitem

Deel 1 - De escalatieplanner inschakelen

De escalatieplanner moet worden ingeschakeld voordat de case-escalatieregel wordt gemaakt.

1. Ga naar Instellingen > Automatisering > Escalatieregels case.
  2. Klik op de pagina Escalatieregels case op Escalatieplanner inschakelen.
    Klik op Escalatieplanner uitschakelen als u de Escalatieplanner wilt uitschakelen

Deel 2 - Case-escalatieregel maken

1. Ga naar Instellingen > Automatisering > Escalatieregels case.
  2. Klik op de pagina Naam escalatieregel voor case op Nieuwe escalatieregel voor case.
  3. Voer op de pagina Escalatieregelnaam voor case maken de naam van de case-escalatieregel in.
  4. Schakel het selectievakje Actief in.
  5. Klik op Opslaan.

Let op:

• Activeren van een regel, deactiveert automatisch de bestaande actieve regel
  • Nadat u een escalatieregel hebt gemaakt, moet u het regelitem maken.

Deel 3 - Regelitem maken

1. Ga naar Instellingen > Automatisering > Escalatieregels case.
  2. Selecteer op de pagina Escalatieregelnaam van case de naam van de escalatieregel in de lijst.
    • Klik op de koppeling Naam wijzigen of Verwijderen om respectievelijk de naam van de bijbehorende regel te wijzigen of de bijbehorende regel te verwijderen.
  3. Klik op Regelitem maken.
  4. Geef op de pagina Regelitem de criteria voor de regel op.
  5. Selecteer de kantooruren van uw bedrijf. Houd er rekening mee dat u de kantooruren al hebt gedefinieerd. Zie ook Bedrijfsuren
  6. Selecteer de optie in de lijst op basis waarvan de escalatietijd is ingesteld.
  7. Klik op Opslaan.

Let op:

• Zodra de regelitems zijn gemaakt, kunt u op Herordenen klikken en de escalatievolgorde van de regels opgeven.

Deel 4 - Definieer escalatieactie voor de regelinvoer

1. Ga naar Instellingen > Automatisering > Escalatieregels case.
  2. Klik op de actieve regelnaam.
  3. Klik op de pagina Escalatieregel case op de Criteria voor regelitems in de lijst.
  4. Op de pagina Regelitem worden de gegevens van het regelitem weergegeven.
  5. Klik op Nieuwe escalatieactie.
  6. Ga als volgt te werk op de pagina Nieuwe escalatieactie:
    • Selecteer de Aanmaaktijd van escalatieacties in de lijst.
    • Selecteer de persoon naar wie de melding moet worden geëscaleerd in de keuzelijstEscaleren naar.
    • Selecteer de Escalatiesjabloon in de lijst.
    • Selecteer de eigenaar van de escalatiecase in de keuzelijst.
    • Selecteer de e-mailsjabloon in de lijst die wordt gebruikt om de toegewezene op de hoogte te stellen.
    • Voer eventuele aanvullende e-mails in.
  7. Klik op Opslaan.