Machtigingen voor velden en koppelingen instellen

Machtigingen voor toegang tot velden instellen

Met beveiliging op veldniveau kunt u de toegangsrechten van CRM-velden voor verschillende profielen beheren. Dit zorgt voor een soepele beveiliging op veldniveau, zodat gebruikers toegang hebben tot de velden die relevant zijn voor hun functieprofiel. Indien nodig kunt u ook weergaven in- of uitschakelen of machtigingen bewerken voor alle velden, met uitzondering van de verplichte velden.

Zo zijn bijvoorbeeld de velden "Salesfase" en "Bedrag" in de module Potentiële klanten mogelijk niet noodzakelijk voor iemand die naar de klantenservice kijkt. Op dezelfde manier kan de status van de casussen worden verborgen voor andere gebruikers dan medewerkers van de klantondersteuning.

Toegang op veldniveau beheren

1. Klik op Setup > Gebruikers en machtigingen > Machtigingen voor velden en koppelingen.
  2. Ga als volgt te werk op de pagina Machtigingen voor velden en koppelingen:
    • Selecteer een Profiel in de vervolgkeuzelijst.
    • Selecteer Module in de vervolgkeuzelijst om alleen de velden van de geselecteerde module te filteren en te bekijken.
    • Klik op Velden als Categorie.
      Alle velden die beschikbaar zijn in de geselecteerde module worden weergegeven. Standaard wordt Zichtbaarheid geselecteerd voor alle velden.
  3. Klik op Bewerken.
  4. Schakel de selectievakjes voor de velden in of uit, overeenkomstig de vereisten voor toegangbeheer op veldniveau van uw organisatie.
    • Zichtbaarheid - De velden zijn zichtbaar voor de gebruikers en kunnen worden bewerkt op basis van de profielmachtigingen van gebruikers.
    • Alleenlezen - De velden zijn zichtbaar in de modus alleen-lezen. Deze kan niet worden bewerkt.
  5. Klik op Opslaan.

Machtigingen voor toegang tot aangepaste koppelingen instellen

Nadat de aangepaste koppelingen zijn gemaakt, kunnen gebruikers met de machtigingen 'Aanpassen Zoho CRM' in hun profiel toegangsrechten instellen voor de aangepaste koppelingen. Op basis van deze machtigingen kunnen andere gebruikers de aangepaste koppelingen gebruiken.

Beschikbaarheid

Vereiste profielmachtiging: Gebruikers met de machtiging Aanpassen Zoho CRM hebben toegang tot deze functie.

Toegangsrechten voor koppelingen instellen

1. Klik op Setup > Gebruikers en machtigingen > Machtigingen voor velden en koppelingen.
  2. Ga als volgt te werk op de pagina Machtigingen voor velden en koppelingen:
    • Selecteer een Profiel in de vervolgkeuzelijst.
    • Selecteer Module in de vervolgkeuzelijst om alleen de aangepaste koppelingen van de geselecteerde module te filteren en te bekijken.
    • Klik op Koppelingen als Categorie.
      De aangepaste koppelingen voor de geselecteerde module worden weergegeven.

• Klik op Bewerken om de machtiging te wijzigen.
    • Breng de gewenste wijzigingen aan en klik op Opslaan.