CRM - Help

Koppelingen toevoegen

Met koppelingen hebt u toegang tot toepassingen van derden en URL's om de gewenste informatie te verkrijgen. Dit is een geavanceerde functie waarmee u inhoud van andere sites buiten uw CRM-account kunt integreren met maar één klik. Hier volgen enkele voorbeelden van toepassingen voor aangepaste koppelingen in Zoho CRM:

• Toegang tot Twitter-profielen van uw contactpersonen: u kunt voor alle contactpersonen in uw account een veld toevoegen waarin u hun Twitter-ID kunt opgeven. Door een koppeling voor Twitter te maken, kunt u met één klik rechtstreeks naar het Twitter-profiel van de contactpersoon gaan. De koppeling kan bijvoorbeeld zijn: https://twitter.com/#!/${Contacts.Twitter ID}
  • Kaarten weergeven: Zoho CRM biedt de optie Kaart zoeken om het adres van een contactpersoon in Google Maps weer te geven. Als u de adreslocatie wilt weergeven met andere toepassingen, dan kunt u een koppeling definiëren.

Let op:

• de beheerders en gebruikers met machtigingen voor Zoho CRM aanpassen in hun profiel kunnen koppelingen definiëren en toegangsrechten hiervoor instellen.
  • Gebruikers hebben alleen toegang tot de koppelingen in hun account als ze daarvoor machtigingen hebben. Deze machtigingen kunnen bij het maken van koppelingen worden gedefinieerd onder het gedeelte Machtigingen instellen door gebruikers met machtigingen voor Zoho CRM aanpassen in hun profiel.

Beschikbaarheid

Machtiging profiel vereist: gebruikers met de machtiging Zoho CRM aanpassen hebben toegang tot deze functie.

Koppelingen toevoegen

Koppelingen toevoegen

1. Ga naar Instellen > Aanpassen > Modules en velden.
  2. Selecteer de gewenste module uit de lijst met modules.
  3. Klik op het tabblad Koppelingen en knoppen op Nieuwe koppeling maken.
  4. Ga als volgt te werk op de pagina Nieuwe koppeling maken:
    • Voer een naam in voor de koppeling in het tekstvak Label.
      Het label mag niet langer zijn dan 50 tekens.
    • Voer een Beschrijving voor de koppeling in.
      De beschrijving mag niet langer zijn dan 250 tekens.
    • Voer de waarde in om de URL samen te stellen.
      De URL mag niet langer zijn dan 3000 tekens.
    • Kies in Velden de Module of CRM-variabele en het bijbehorende veld in de vervolgkeuzelijst.
      Na het selecteren wordt het veld ingevoegd als onderdeel van de URL.
    • Kies in het gedeelte Machtigingen instellen de gebruikersprofielen die toegang krijgen tot de koppelingen. Gebruikers met de machtiging Zoho CRM aanpassen in hun profiel kunnen tijdens het maken van de koppelingen toegangsmachtigingen ervoor instellen. Op basis van deze machtigingen kunnen andere gebruikers de koppelingen gebruiken.
    • Klik op Opslaan.
      De koppeling is beschikbaar op de pagina Recorddetails.

Koppelingen verwijderen

U kunt maximaal 10 koppelingen per module maken. De koppelingen kunnen op elk gewenst moment worden verwijderd. Alleen gebruikers met de profielmachtiging Zoho CRM aanpassen kunnen koppelingen verwijderen.

Koppelingen verwijderen

1. Ga naar Instellen > Aanpassen > Modules en velden.
  2. Selecteer de gewenste module in de lijst.
    De koppelingen van de geselecteerde module worden weergegeven onder het tabblad Koppelingen en knoppen.
  3. Klik op (het verwijderpictogram) bij de koppeling.