Gmail integreren met Zoho CRM

Met Zoho CRM kunt u uw e-mails ophalen van Gmail binnen uw CRM-account. U hoeft alleen maar de POP-instellingen te configureren en uw Gmail-account als postvak te selecteren.

Volg de onderstaande stappen om Gmail te integreren met Zoho CRM:

• Doorsturen via POP inschakelen in Gmail
  • POP-account instellen
  • Postvak configureren

Doorsturen via POP inschakelen in Gmail

Op tijd gebaseerde acties maken

1. Meld u aan bij Gmail.
  2. Klik op (pictogram voor instellingen) en selecteer Instellingen.
  3. Klik op de pagina Instellingen op Doorsturen en POP/IMAP.
  4. Selecteer POP inschakelen voor alle e-mail of POP alleen inschakelen voor berichten die vanaf nu worden ontvangen .
  5. Kies wat u wilt doen met uw berichten nadat uw POP-client of -apparaat deze heeft ontvangen.
  6. Klik op Wijzigingen opslaan.

Gmail - POP-accountgegevens

Deze gegevens zijn vereist bij het instellen van het postvak in Zoho CRM.

BestandWaarde
Server voor inkomende berichtenpop.gmail.com
Server voor uitgaande berichtensmtp.gmail.com
Poort voor inkomend995
Poort voor uitgaand465
Beveiligde verbinding (SSL)Ja
Gebruikersnaamgebruikersnaam@gmail.com

POP-account instellen

Een POP-account instellen in Zoho CRM

1. Aanmelden bij Zoho CRM.
  2. Klik op Settings > Setup > Channels > Email > POP (Zoho Mail).
  3. Klik op de pagina Zoho Mail Add-on op Configure Now.
  4. Klik op de pagina Zoho Mail Add-on op de link Add Mail Account.
  5. Klik op de pagina Zoho Mail POP3 Settings op Add POP3 Account.
  6. Voer hier de vereiste gegevens in om de POP-service voor uw e-mailaccount te configureren. Zie de bovenstaande tabel.

Let op:

• als u geen andere POP-clients gebruikt dan Zoho Mail, kan uw gebruikersnaam gewoon gebruikersnaam@gmail.com zijn.
    • Als u meerdere POP-clients gebruikt, moet u de gebruikersnaam labelen als 'recent:gebruikersnaam@gmail.com'. Zorg er ook voor dat Leave messages in the server is geselecteerd voor de optie Delete message settings. Dit is alleen van toepassing op Gmail-gebruikers.
  7. Klik op Test Account om de gegevens van de e-mailaccount te verifiëren en de server voor inkomende berichten te controleren.
  8. Klik op Create Account.
    De e-mailaccount wordt geconfigureerd. U kunt deze account als uw standaard-e-mailaccount inschakelen.
  9. Klik op Opslaan.

Uitbreiding Zoho Mail configureren

Postvak configureren

1. Klik op Settings > Setup > Channels > Email > POP (Zoho Mail).
  2. Ga als volgt te werk op de pagina Zoho Mail Add-on:
    • Kies de Mailbox die u wilt configureren met CRM.
      De POP-accounts die u hebt ingesteld, zijn beschikbaar in de lijst.
    • Kies een van de opties voor delen. Zie ook Opties voor het delen van e-mail
    • Klik onder Advanced Settings op het selectievakje Consolidate all my customers emails in a single place inside Zoho Mail indien vereist. Als u deze optie selecteert, worden alle e-mails die u van uw klanten ontvangt (leads en contactpersonen) in één map weergegeven. U kunt deze map selecteren of de e-mails markeren door bij de volgende stap een label te kiezen. Zie ook MailMagnet
  3. Klik op Opslaan.