Voorbeelden van formulevelden

Formulevelden kunnen soms ingewikkeld zijn. Hier volgen daarom voorbeelden die u helpen inzicht te krijgen in het gebruik van deze typen velden in Zoho CRM.

1. IF ELSE Statement Voorbeeld: If field name contains 'Golf Only 1 Meal', then return 265 ; Else if field name .contains 'Golf Only 2 Meals' return 295 else if field name contains 'Single Occ' return 665 or return 0
    Formule: If(Contains(${Contacts.fieldname}, 'Golf Only 1 Meal'),265,If(Contains(${Contacts.fieldname},'Golf Only 2 Meals'),295,If(Contains(${Contacts.fieldname},'Single Occ'),665,0 ) ) )
  2. Voorbeeld:
    Een handmatig ingevoerd niveau; bijvoorbeeld A,B,C
    Een handmatig ingevoerde Ontvangstdatum bestand (startdatum)
    Een formuleveld dat een deadline berekent op basis van de velden Niveau en Ontvangstdatum bestand. Dit wordt 'vervaldatum' genoemd.
    De berekening voor vervaldatum -
    • If ''Niveau' = A, then 'Vervaldatum' = ''Ontvangstdatum bestand' + 14 dagen
    • If ''Niveau' = B, then 'Vervaldatum' = ''Ontvangstdatum bestand' + 10 dagen
    • If ''Niveau' = C, then 'Vervaldatum' = ''Ontvangstdatum bestand' + 5 dagen
    Formula: If(Contains(${Leads.level},'A'),Adddate(${Leads.Start Date},14,'DAY'),If(Contains(${Leads.level},'B'),Adddate(${Leads.Start Date},10,'DAY'),If(Contains(${Leads.level},'C'),Adddate(${Leads.Start Date},5,'DAY'),Now())))
  3. Voorbeeld: De leeftijd berekenen op basis van Geboortedatum.

Formule:
    • Leeftijd in jaren =
      Year(Now())-Year(${Leads.DOB})- If(Month(Now())*100+Dayofmonth(Now())>=Month(${Leads.DOB})*100+Dayofmonth(${Leads.DOB}) ,0 ,1 )
    • Leeftijd in maanden = (Datecomp(Now(),${Leads.DOB}))/(60*24*30)
  4. Maak een matrix of een combinatie van twee of drie velden.
    Voorbeeld:
    Een product heeft getalvelden, namelijk Stijl, Kleur en Grootte.
    In een ander veld Productmatrix moet de uitvoer als een combinatie van de waarden voor Stijl, Kleur en Grootte worden opgenomen.

Formule:
    Concat(Tostring(${Products.Style}),Tostring(${Products.Colour}),Tostring(${Products.Size}))
    Return Type: String
  5. Wijzig het retourtype van de vervolgkeuzelijst in een getal en bereken de waarden van twee of meer vervolgkeuzevelden.
    De waarden in de vervolgkeuzelijst worden beschouwd als tekenreekswaarden, niet als numerieke waarden.

Voorbeeld:
    Drop-down 1 Values - 10, 20, 30
    Drop-down 2 Values - 5, 10, 15
    Formula (number) field needs to calculate - (Drop-down 1*Drop-down 2)+Drop-down 2

Formule:
    (Tonumber(Drop-down 1)*Tonumber(Drop-down 2))+Tonumber(Drop-down 2)
    Return Type: Number